БАНК КРЕДИТ ДНІПРО отримав кредит від НБУ

20.03.2015 13:00 | Банк: Кредит Дніпро

Джерело: НБУ

Національний банк України прийняв рішення про надання ПАТ "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО" стабілізаційного кредиту в сумі 357 млн. грн. терміном на два роки (постанова Правління Національного банку України від 19 березня 2015 року № 185/БТ). Відповідне рішення було прийнято з метою підтримки ліквідності цього банку та забезпечення зобов’язань перед вкладниками – фізичними особами.

Як забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку України надано нерухоме майно, що належить банку та майновому поручителю. Оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній, що відповідає критеріям, установленим нормативно-правовими актами Національного банку України.

"Національний банк України надає кредити рефінансування на підтримку ліквідності лише платоспроможним банкам з якісним кредитним портфелем, які дотримуються вимог законодавства, мають затверджені плани капіталізації, ефективний менеджмент та підтримку акціонерів. Усі кредити надаються під якісну заставу, що має справедливу вартість", – наголосив перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук. – "ПАТ "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО" відповідає цим вимогам та має суттєву підтримку з боку акціонерів, тож є банком, що має усі підстави для отримання системної підтримки від регулятора".