Араби купили український неплатоспроможний Укргазпромбанк

11.08.2015 11:40 | Банк: Укргазпромбанк

/ forbes.net.ua / 

Компанія Primestar Energy FZE (Об'єднані Арабські Емірати) купила 100% акцій ПАТ «Укргазпромбанк», повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Згідно з повідомленням на сайті Фонду, договір купівлі-продажу 100% акцій банку було підписано 7 серпня.

Компанії групи Primestar здійснюють діяльність з управління корпоративними правами, а також діяльність у сфері сировинних матеріалів для гідроелектричної, газової промисловості та електропромисловості у всьому світі, що включає також торгівлю вугіллям, сирою нафтою, сталлю, сировинними матеріалами для електростанцій.

Договором, зокрема, передбачено обов'язок інвестора у визначені законом строки вжити заходів щодо приведення діяльності Укргазпромбанку у відповідність до вимог законодавства України. З метою контролю за процесом виконання інвестором своїх зобов'язань Фонд призначив у банк свого куратора – Степанець Вікторію.

Показники платоспроможності та ліквідності банку має бути відновлено новим власником протягом 30 днів. Завершення процедури капіталізації банку має бути підтверджено результатом інспекційної перевірки НБУ.

Усі вкладники, зокрема юрособи та фізособи, чиї вклади перевищують 200 тис. грн, зможуть повернути свої вклади у визначені договорами строки, але не раніше завершення процедури приведення банку до вимог банківського законодавства України. Крім того, Фонд не витрачатиме свої кошти на виведення банку з ринку, зокрема на виплату гарантованої суми.

Кошти від продажу 100% акцій банку поповнили фінансові ресурси ФГВФО. Крім того, покупець відшкодував витрати Фонду на здійснення тимчасової адміністрації в банку.

Нагадаємо, тимчасову адміністрацію в Укргазпромбанк було введено 8 квітня 2015 року.