НБУ визнав банк "Артем" неплатоспроможним

16.11.2016 21:25 | Банк: Артем-банк

/ epravda.com.ua /

Національний банк України визнав банк "Артем" неплатоспроможним.

Про це на прес-конференції у середу заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, тимчасова адміністрація діє з 15 листопада 2016 року.

На сайті банку повідомляється, що тимчасову адміністрацію запроваджено строком на один місяць з 16 листопада 2016 року по 15 грудня 2016 року включно.

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на  здійснення тимчасової адміністрації у "Артем-банк" призначено Іллю Луньо.

За даними НБУ, кредитний портфель банку складав 385 млн гривень.

"Проблеми з обслуговуванням кредитів (кредитний портфель на 80% був непрацюючим) призвели до втрати ліквідності "Артем-Банку" з початку листопада 2016 року. Це спричинило невиконання банком своїх зобов'язань перед клієнтами", - повідомляє регулятор.

"Зокрема, НБУ встановлено невиконання банком протягом п'яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами. Станом на 8 листопада загальна сума невиконаних АТ "Артем-Банк" операцій клієнтів перевищила 20,2 млн гривень (5.3% від його зобов’язань)", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що розроблена "Артем-Банком" програма капіталізації не мала інформації, яка б підтверджувала можливість реалізації запланованих заходів у встановлені строки. Зокрема, були відсутні гарантійні листи від акціонерів щодо забезпечення капіталізації.

Економічна правда