Новий власник Укргазпромбанку з ОАЕ сформував наглядову раду і правління

20.08.2015 12:30 | Банк: Укргазпромбанк

/ finance.ua / 

Головою наглядової ради Укргазпромбанку (Київ) призначений Еліас Еліа строком на три роки, повідомляється в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення ухвалив єдиний акціонер банку – Primestar Energy FZE (ОАЕ) 10 серпня.

Крім того, членами наглядової ради обрані Хамід Сьед (єдиний беніфіціар акціонера), Євген Бурлік, Іван Діяк і Євген Порада.

Єдиний акціонер банку також сформував правління і призначив тимчасово виконуючим обов’язки голови правління строком до 7 вересня включно фінансового директора Валерія Бондаренко.

Як повідомлялося з посиланням на Фонд гарантування вкладів фізосіб, Primestar Energy FZEпридбала 100% акцій неплатоспроможного Укргазпромбанку.

Договір купівлі-продажу акцій був підписаний 7 серпня за підсумками проведеного 30 липня відкритого конкурсу серед потенційних інвесторів.

Сума угоди не уточнюється на прохання покупця.

Укргазпромбанк заснований в 1996 році, спеціалізувався на обслуговуванні підприємств ПЕК. Банк контролювали відомі в Україні сім’ї представників газової галузі Івана Діяка та Іллі Рибчича.

За даними Нацбанку України, за розміром активів (1,369 млрд грн.) Укргазпромбанк на 1 січня 2015 займав 81-е місце серед 158 діючих у країні банків. До 1 липня активи впали до 581,4 млн грн., власний капітал був негативним і становив “мінус” 197,9 млн грн. Чистий збиток у першому півріччі досяг 354, 6 млн грн.

Primestar Energy FZE займається торгівлею вугіллям, сталлю, енергоносіями. Компанія працює на ринках Близького Сходу, Південно-Східної та Східної Азії.