Ощадбанк достроково погасив кредит рефінансування від НБУ в сумі 522 млн. грн.

22.12.2015 23:35 | Банк: Ощадбанк

/ oschadbank.ua /

22 грудня 2015 року Ощадбанк достроково погасив кредит рефінансування від НБУ в сумі522 млн. грн. Таким чином, у цілому за 2015 рік Ощадбанком погашено заборгованість за кредитами рефінансування від НБУ в сумі 5,5 млрд. грн., з яких 3,5 млрд. грн.погашено достроково. Це вже друге дострокове погашення кредитів рефінансування в поточному році. Перше – в сумі 3 млрд. грн. – було здійснено у вересні 2015 року.

 

Можливість достроково погасити заборгованість перед НБУ стала результатом цілеспрямованих дій Ощадбанку щодо відновлення довіри до банківської системи загалом та ресурсних позицій Ощадного банку зокрема. Дострокове погашення кредитів рефінансування підвищить ступінь диверсифікації ресурсної бази Ощадбанку, зменшивши питому вагу коштів НБУ в структурі його зобов’язань.

 

«Ощадбанк вперше з 2008 року достроково повертає кредити рефінансування НБУ. Ми констатуємо відновлення ресурсної бази банку та суттєве поліпшення його ліквідної позиції. Банк стабільно працює з операційним прибутком, рівень якого за результатами 11 місяців склав 11,6 млрд. грн. Операційний прибуток став одним із факторів, що дозволили банку у листопаді отримати позитивний фінансовий результат близько 2 млрд. грн. Наразі, чергове підтвердження ефективної роботи всієї багатотисячної команди Ощадбанку та довіри клієнтів – виконання своїх зобов’язань, дострокове повернення кредиту рефінансування», -  заявив голова правління банку Андрій Пишний.

 Прес-служба Ощадбанку