Роботу ФГВФО в Радикал Банку заблокували слідчі

17.07.2015 23:15 | Банк: Радикал Банк

/ ФГВФО / 

Зокрема, мова йде про те, що 15 липня 2015 року з численними порушенням вимог законодавства України під керівництвом слідчого слідчого відділу СУ ГУ МВС України в місті Києві Елли Довгаль було проведено обшук та виїмку документів в ПАТ «РАДИКАЛ БАНК», який 9 липня 2015 року відповідно до постанови НБУ було віднесено до категорії неплатоспроможних в зв’язку з порушенням вимог законодавства у сфері готівкового обігу.

«Не зважаючи на те, що предметом доказування у кримінальному провадженні є діяльність колишнього власника банку Пасічника А.М. та 5 юридичних осіб, яка мала місце до 2013 року, слідчими вилучено практичну всю документацію, яка була у Головному офісі Банку, в т.ч. і кредитні справи фізичних осіб та юридичні справи за договорами банківського вкладу щодо 18747 вкладників та оригінали касових документів за період з 1 до 9 липня 2015 року», - говориться у листах Фонду гарантування.

Такими діями робота уповноваженої особи Фонду та здійснення тимчасової адміністрації банку фактично заблокована. Це позбавляє Фонд та його уповноважену особу можливості забезпечити виконання визначених Законом  функцій, зокрема, в частині відшкодування вкладникам банку в розмірах гарантованих сум.

З метою припинення зазначених протиправних дій працівники Фонду повідомили Генеральну прокуратуру України,  Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України. Фонд та уповноважена особа Фонду на  тимчасову адміністрацію ПАТ «РАДИКАЛ БАНК» подали заяву про вчинення кримінального правопорушення.

Фонд сподівається на вирішення ситуації найближчим часом, що дозволить уникнути негативних наслідків для вкладників та кредиторів ПАТ «РАДИКАЛ БАНК».