У ПАТ «ВЕКТОР БАНК» ЗАПРОВАДЖЕНО ТИМЧАСОВУ АДМІНІСТРАЦІЮ

03.03.2017 23:15 | Банк: Вектор Банк

bank.gov.ua / fg.gov.ua / 

НБУ:

Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 02 березня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 112-рш/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Вектор Банк" до категорії неплатоспроможних".

Суттєве зменшення ліквідних коштів банку та подання недостовірної статистичної звітності стали причинами призначення в банк куратора та віднесення ПАТ "Вектор Банк" до категорії проблемних.

Статтею 58 Закону України "Про банки і банківську діяльність" встановлено обов’язок власників істотної участі в банку вживати своєчасних заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку. Проте, єдиний власник ПАТ "Вектор Банк" не надав фінансової підтримки банку.

За даними статистичної звітності ПАТ "Вектор Банк", залишок коштів на кореспондентському рахунку в Національному банку України є критично низьким – станом на 01 березня 2017 року становить 76 тис. грн., або 0.1% від зобов’язань банку.

Після віднесення ПАТ "Вектор Банк" до категорії проблемних було виявлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк. Таким чином, ПАТ "Вектор Банк" неспроможний своєчасно та в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів. Також погіршились фінансові показники діяльності банку.

З огляду на зазначене та відповідно до пункту 3 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Національний банк України наголошує, що 95% вкладників (852 особи) отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми в обсязі 77.7 млн. грн.

ФГВФО:

На підставі рішення Правління Національного банку України від 02 березня 2017 року №112-рш/БТ «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ВЕКТОР БАНК» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 02 березня 2017 року № 853 «Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «ВЕКТОР БАНК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

Згідно з даним рішенням розпочато процедуру виведення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ВЕКТОР БАНК»  (далі - ПАТ «ВЕКТОР БАНК») з ринку шляхом запровадженням в ньому тимчасової адміністрації строком на один місяць з 03 березня 2017 року до 02 квітня 2017 року включно, призначено уповноважену особу Фонду та делеговано всі повноваження тимчасового адміністратора ПАТ «ВЕКТОР БАНК», визначені статтями 37-39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», провідному професіоналу з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Додусенку Володимиру Івановичу строком на один місяць з 03 березня 2017 року до 02 квітня 2017 року включно.

Реквізити ПАТ «ВЕКТОР БАНК»: код банку (МФО): 339038; код ЄДРПОУ: 39037656; місцезнаходження: вул. Тарасівська, 9, м. Київ, 01033.

Про час та порядок виплат вкладникам ПАТ «ВЕКТОР БАНК» буде повідомлено додатково на офіційному сайті Фонду - www.fg.gov.ua, на сайті ПАТ «ВЕКТОР БАНК»  та відділеннях даного банку.

Довідкова інформація за телефонами:

ПАТ «ВЕКТОР БАНК»: 044 235 09 09.

«Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб»: 0 800-308-108 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), 044-333-36-55 ( згідно з тарифами оператора зв'язку).