"Укрінбанк" заявляє про цілеспрямовану кампанію із дискредитації

06.05.2015 10:50 | Банк: Укрінбанк

gazeta.ua /

ПАТ "Укрінбанк" заявляє про цілеспрямовану кампанію із інформаційної дискредитації установи. За нею стоїть колишній голова правління банку Сергій Мещеряк, оголошений раніше у розшук прокуратурою за привласнення 5,6 млн. грн.

Наразі немає жодних підстав сумніватися у фінансовій стабільності банку. За результатами першого кварталу 2015 року прибуток ПАТ "Укрінбанк" склав 91,443 млн. грн. Статутний капітал Банку за перших три місяці поточного року збільшився на 24,7% - до 505 млн. грн. Адекватність регулятивного капіталу на 1 квітня 2015 року становила 17,84 при нормативних вимогах не менше 10%, поточна ліквідність – 63,79% при нормативних вимогах не менше 40%.

Попри те, що ще у 2010 році Сергія Мещеряка було звільнено із посади голови правління за розкрадання коштів банку, колишній топ-менеджер не полишив намірів повернути собі контроль над фінустановою та продовжує інформаційні атаки. Аби дискредитувати банк в очах партнерів, клієнтів, регулятора Мещеряк, який нині переховується в Росії, фінансує підготовку та розповсюдження завідомо неправдивих матеріалів у електронних ЗМІ, не гребуючи ані відвертими "зливними бачками", ані корумпуванням і використанням "втемну" журналістів, що співпрацюють із західними медіа.

У хід ідуть абсурдні звинувачення у невиконанні міжбанківських договорів, причетності до тіньового ринку валюти, фінансуванні тероризму. Вочевидь скоро ми прочитаємо про те, що банк став ключовою причиною фінансової та економічної кризи в країні, спричинив війну на Донбасі, а його керівники є посібниками Кремля чи Вашингтону.

Ми припускаємо, що перекручування фактів та домисли, використані у нещодавній статті Грехема Стека із Business New Europe, що активно розповсюджується в Інтернет ЗМІ, є частиною кампанії із дискредитації банку. Зокрема, у нещодавньому матеріалі щодо нібито участі "Укрінбанку" у роботі фінансової компанії, яка володіє мережею обмінних пунктів, використано неперевірені дані щодо наявності у банку відділень за адресами таких обмінних пунктів. При тому, що банк закрив відповідні відділення три роки тому на вимогу Національного банку і повністю відмовився від агентських пунктів продажу валюти. Відповідна інформація була надана журналісту на запит у прес-службі банку, проте він волів не використовувати її в своїй роботі.

ПАТ "Укрінбанк" вкотре наголошує на відкритості для взаємодії зі ЗМІ, а також на прозорості ведення бізнесу. Утім ми змушені будемо вдатися до судового захисту ділової репутації у разі продовження активної фази кампанії із дискредитації фінустанови у медіа.