Голова Приватбанку Шлапак подав у відставку

26.06.2017 23:35 | Банк: Приватбанк

lb.ua /

Голова Приватбанку Олександр Шлапак подав у відставку, повідомила прес-служба установи.

"Олександр Шлапак виконав повною мірою поставлені завдання щодо стабілізації ситуації в банку та проведення аудиту фінансового стану Приватбанку і найближчим часом планує завершити антикризову каденцію на посаді голови правління. Голова правління продовжує керувати банком, одночасно відповідну заяву голови банку вже подано до наглядової ради банку, її можуть розглянути на наступному засіданні наглядової ради банку наприкінці липня", - повідомили в прес-службі.

За даними джерел Finclub, Шлапак пішов у відпустку і повертатися в банк уже не збирається.

Нагадаємо, 1 липня завершується термін, відведений державою Ігорю Коломойському на довнесення застав за інсайдерськими кредитами. Після цього можуть послідувати судові розгляди.

Шлапак публічно заявляв, що не хоче займатися токсичними активами. Подібного бажання не було і у першого заступника голови правління Олександра Дубровіна, який ще на початку місяця подав у відставку і вже повернувся на роботу в Укргазбанк.

21 грудня Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники довели його до неплатоспроможності. Міністерство фінансів і Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

Мінфін уже докапіталізував банк на 116,8 млрд гривень, з яких на 9,8 млрд гривень - у 2017 році. Ще 38,5 млрд гривень було вирішено влити в Приватбанк минулого тижня.

Прес-конференція Олександра Шлапака

Інтерфакс-Україна: У вівторок, 4 липня, об 11.00 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція голови правління ПриватБанку Олександра Шлапака, присвячена підсумкам роботи ПриватБанку за перше півріччя, результатам міжнародного аудиту фінансової звітності банку та подальшій стратегії розвитку банку (вул . Рейтарська, 8/5а).