Роздрібний бізнес Альфа-Банку Україна підвів підсумки роботи у 2015 році

25.03.2016 19:55 | Банк: Сенс Банк

/ alfabank.ua /

Дотримуючись стратегії розвитку, роздрібний бізнес Альфа-Банку в 2015 році продемонстрував високі темпи приросту за основними напрямками діяльності. Зокрема, обсяг портфеля депозитів фізичних осіб зріс майже на 20%, в порівнянні з 2014 р., і досяг 10,4 млрд грн. Це дозволило піднятися з 6 місця в 2014 р. і посісти 4 місце у всій банківській системі. Такі темпи приросту в цілому випереджають середні показники по системі і є свідченням зростання довіри клієнтів до Альфа-Банку Україна.

У 2015 р. Альфа-Банк Україна став одним з небагатьох банків, який продовжив активно кредитувати фізичних осіб: за підсумками другого півріччя 2015 р. портфель збільшився на 899 млн грн. Всього за рік роздрібний бізнес банку видав 1,2 млрд грн нових кредитів. Найбільший приріст склали кредитні картки - 298 млн, до кінця року їх портфель склав 1,218 млрд грн. У другій половині 2015 року був здійснений повний перезапуск лінійки пакетів послуг. Керуючись принципами простоти і зрозумілості для клієнтів, кількість пропонованих продуктів було значно скорочено - запущені 3 основних пакети, які містять сервіси та послуги для вирішення щоденних фінансових потреб 3-х клієнтських сегментів. 50 тисяч клієнтів перейшли на обслуговування на нові пакети послуг. Базовий пакет Comfort названий компанією MasterCard кращим дебетним картковим продуктом на українському ринку.

У пілотному режимі запущено новий формат відділень Альфа-Банку. В основі оновленого відділення - зонування простору, нова логіка в обслуговуванні, і, як наслідок, скорочення часу очікування клієнтів. Це дозволило підвищити рівень обслуговування та загальний рівень задоволеності клієнтів.

За підсумками 2015 року загальна кількість клієнтів-фізичних осіб Альфа-Банку Україна збільшилася до 899 тисяч.
У 2015 банк успішно продовжив співпрацю з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. За рік Альфа-Банк здійснив виплати клієнтам 35 проблемних банків на загальну суму понад 6 млрд грн.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах. Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають у Лондоні), Олексій Кузмічьов - 18,12%, Пьотр Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі троє - громадяни РФ, проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%. За класифікацією НБУ входить до групи "банки іноземних банківських груп".