Рожкова: скоро стане зрозуміло, чи виконав "Приватбанк" поставлені завдання

16.11.2016 21:20 | Банк: Приватбанк

/ epravda.com.ua /

Національний банк найближчим часом завершить верифікацію другого етапу програми докапіталізації "ПриватБанку", після чого буде зрозуміло, чи виконав банк поставлені перед ним завдання.

Про це під час прес-конференції у вівторок повідомила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Стосовно Приватбанку. Він як і всі банки має програму докапіталізації. Зараз в нас ще триває етап верифікації, виконання другого етапу цієї програми. Це зрозуміло, тому що це дуже великі обсяги", - сказала вона.

Заступник голови НБУ зазначила, що у цьому випадку верифікація програми здійснюється не тільки дистанційно, але й "онсайт".

"МВФ, в принципі, розуміє, що її треба завершити, і тільки після цього визначатися, чи виконав банк поставлені перед ним завдання чи ні. В будь якому випадку ми повідомимо всіх зацікавлених у цьому питанні", - сказала вона.

"Десь на завершальній стадії ми знаходимося. Я не готова сказати, чи це буде тиждень або два, але це вже завершальна стадія", - заявила Рожкова.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що уряд найближчим часом ухвалить рішення про націоналізацію "Приватбанку".

У "Приватбанку" цю інформацію спростували і назвали її фейком.

Як відомо, 2015 рік банк закінчив із прибутком 216 млн гривень, а в 1 півріччі прибуток банку становив 530,9 млн гривень.

41,66% акцій "Приватбанку" належать бізнесменові Ігорю Коломойському, 33,2525% - бізнесменові Геннадію Боголюбову.

Економічна правда