Угоду між ABH Holdings S.A. та UniCredit Group погоджено АМКУ


/ http://www.unicredit.ua /

8 вересня Антимонопольний комітет України (АМКУ) виніс позитивне рішення щодо угоди між ABH Holdings S.A. (ABHH) та UniCredit Group про обмін активами. За умовами угоди, анонсованої фінансовими структурами у січні цього року, частка групи UniCredit у ПАТ «Укрсоцбанк» переходить холдингові в обмін на додатково випущені 9,9% акцій ABHH.

Зазначене рішення АМКУ щодо надання дозволу на концентрацію на фінансовому ринку України прийнято відповідно до вимог Закону України «Про захист економічної конкуренції» та з урахуванням інформації, отриманої в результаті опитування профільних організацій та експертів ринку.

«Погодження угоди з боку Антимонопольного комітету України – послідовний та логічний крок регулятора, що сприятиме консолідації фінансового ринку та створенню нового сильного гравця у фінансовому секторі, – зауважила голова правління UniCredit Bank Тамара Савощенко. – Рішення АМКУ щодо узгодження договору – безумовно, хороша для нас новина, та воно жодним чином не впливає на поточну операційну діяльність банку. Наші увага до клієнта, стабільність та надійність залишаються незмінними».

Наступним етапом угоди стане отримання узгодження від Національного банку України. Раніше регулятор вже публічно позитивно висловлювався щодо можливості погодження угоди, тому дозвіл від НБУ в UniCredit Bank сподіваються отримати найближчим часом. Закриття угоди заплановане на кінець 2016 року.